Wendy bij de Ley


Wendy (1974, Amstenrade) schildert heel kleurrijk, intuïtief abstract dat steeds meer neigt naar figuratief. Haar thema's zijn meestal filosofisch van aard, over het leven, de gebeurtenissen, haar gedachten, de muziek en dingen die haar op dat moment bezighouden. Al deze elementen verpakt in felle kleuren en krachtige vormen. Vrolijkheid, verrassing en humor wilt ze overbrengen in haar schilderijen.

Het werk van Wendy is nogal veelzijdig, kleine mini-Art schilderijtjes, haar bekende Kiekeboekat en middelgrote en grotere werken. Zij heeft een eigen, herkenbare schilderstijl. Expressief, intuïtief, naïef, druppels, bolletjes, kleine 'verstopte' tekeningen. Verf in meerdere, transparante lagen opgebouwd met ook vaak duidelijke, afbakende, donkere lijnen, structuur en volle vlakken kleur....
Of juist weer less is more door de chaos in kleur terug te brengen naar de rust van het wit en daardoor de figuratieve vormen hun verhaal laten vertellen, zoals in de 'Transparency Series'.

Ze gebruikt meestal een combinatie van acrylverf en mixed media zoals markers, spray, neon, inkt, olieverf etc ... De materialen die ze fijn vind op dat moment en is constant op zoek naar een balans tussen structuren en kleurvlakken, chaos en rust, transparantie en dichtheid, licht en donker, abstractie en figuratie. Dit vind zij een enorme uitdaging. Ze begint zonder enig idee en laat het denken los. Het schilderij vormt zich vanzelf. De uitdaging zit in het spontane en de energie die vrijkomt. Inspiratie en creativiteit vloeien als een levensbron.