Roos Hobé


Roos Hobé is een geboren en getogen Rotterdamse. Haar ouders waren beiden kunstzinnig waardoor zij met meerdere vormen van creativiteit in aanraking kwam. Op zeer jonge leeftijd kon zij al breien en maakte ze graag poppen. Het was echter niet alleen creëren. Zo haalde zij allerlei apparatuur, waaronder de platenspeler, uit elkaar om te zien hoe het werkte: ook creatief maar dan omgekeerd.

Zei heeft een MBO-opleiding mode en mode ontwerpen gedaan en is daarna gaan werken in diverse winkels omdat het werken op een kledingatelier haar te benauwd leek. In haar vrije tijd maakte ze kleding voor zichzelf en anderen.

Na de geboorte van haar kinderen besloot zij verder te studeren. Zij behaalde de benodigde certificaten op de Havo en schreef zich in voor de studie Maatschappelijk werk en Dienstverlening. Deze studie heeft ze afgerond in 1999. Weer later, in 2007 rondde zij een 4-jarige fotografiestudie af in Utrecht en besloot als fotograaf verder te gaan. Zij heeft met haar fotografie inmiddels 15 internationale erkenningen behaald (nominaties en honourable mentions), zowel in kleur als zwart-wit.

Januari 2012 volgde zij haar 1e schildercursus bij een bevriend kunstenaar en wat later enkele masterclasses bij een internationaal erkend kunstenaar.

Zonder vrees om fouten te maken…”schilder ik wel weer overheen”…. en met een ontwikkeld gevoel voor kleurcombinaties creëerde zei haar eigen stijl: expressief en met een eigen toets die krachtig maar tegelijkertijd ook krijtachtig aandoet.

Roos werkt intuïtief en heeft dus helemaal geen plan vooraf, kiest alleen de kleuren die ze wil gebruiken en begint met een ruwe opzet. Soms rolt er een portret uit en de andere keer is het een abstract werk. Het afgelopen jaar (2015), is er ook een combinatie van beide ontstaan. Het liefst werkt zij met acrylverf maar voor wat betreft de ondergrond kan dat van alles zijn. Doek, papier, hout, karton, eigenlijk alles waar je op kan schilderen is goed.