Marianne Schellekens


CV Marianne Schellekens

Voor Marianne Schellekens is beeldende kunst een ontdekkingsreis waarbij zij ontwerpen en experimenteren heel belangrijk vindt en veel voldoening geeft. Het resultaat is niet het belangrijkste hoewel een mooi eindproduct natuurlijk ‘n extra toevoeging is. Zij werkt graag verhalend en met thema’s en streeft naar een ziel in haar werken waardoor de toeschouwer een eigen beleving ondergaat.

Door diverse samenwerkingsverbanden ontstaan steeds weer nieuwe impulsen. Vooral de dichtkunst in combinatie met de schilderkunst draagt zij een warm hart toe. Zo waren er co-producties (schilderijen in combinatie met gedichten van bevriende dichters) zoals ‘Beelden uit de Bijbel’, ‘Semana Santa’, Pastorale, ‘Het Scheppingsverhaal’ en ‘Covid-19. Meest recent is het project wandelroutes ‘Blokje Om Dichter in Beeld’ . Een combinatie van wandelingen met gedichten en schilderijen. Hierbij worden leporello’s uitgegeven met daarop de wandelroutes, gedichten en schilderijtjes. Ook verschenen er co-creaties van gedichten en schilderijen in boekvormen, op de covers van diverse dichtbundels prijken haar schilderijen en zijn er co-creaties gepubliceerd in diverse vooraanstaande literaire bladen.

Tijdens de jaarlijkse internationale poeziedag in januari krijgen dichters een podium. Marianne maakt dan videopresentaties van de gedichten in combinatie met haar schilderijen. Daarnaast verzorgt zij ook de analoge presentaties in boekvorm.

Sinds kort heeft zij haar oude liefde voor keramiek weer opgepakt produceert naast de schilderijen nu met plezier weer kleine 3 dimensionale kunstwerkjes.