Inez van Lingen


Iemand zei tegen me, een dag niet geschilderd, is een dag niet geleefd. In mijn geval klopt dit ook echt wel. Als dochter van een ondernemer naar het grafisch lyceum dat is nogal niet wat. Kunst academie ging net te ver. Als kind al in de tijd dat we geen computer of mobiele telefoon hadden was ik altijd aan het tekenen. Het vak tekenen op school hielp mij dan ook mijn cijfer gemiddelde een stuk hoger te krijgen. Een aantal jaar geleden had ik een collage geschilderd voor mijn ouders van allerlei lievelingsdingen.

Daarna ging ik los. Al vijf jaar lang aan het schilderen. Bijna iedere dag. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Een ontdekkingsreis in mezelf en het zoeken naar een eigen stijl. In die periode ben ik mijn moeder verloren en op de scherpste snede van mijn verdriet heb ik mijn stijl gevonden. Ja, ik ben een jonge kunstenaar. Een met een een oude geest die vol passie schildert vanuit mijn binnenste ik. Nee nog niet goed genoeg. Doorgaan. Nu heb ik het punt bereikt dat ik het met de hele wereld wil delen en hoop dat er meer mensen van mogen gaan genieten.