Weer volop nieuw werk van Corneille, Herman Brood en Clemens Briels

Geplaatst op 05-04-2023 11:46 uur

Kunsthandel Gennep heeft weer nieuwe zeefdrukken en litho´s van Corneille, Herman Brood en Clemens Briels!

Corneille was een gepassioneerd schepper van vormen en kleuren, voor wie de lithografie een van de beste uitdrukkingsvormen is: onder de pers worden zijn voorstellingen voorgoed gefixeerd, als versteend, streng achter de vrolijke kleuren". Dit schrijft kunstenaar Enrico Baj over Corneille met wie hij in 1964 in Parijs enige tijd samenwerkte. Zijn werken zijn altijd uitbundig van kleur en vaak lijken zij een passage uit een verhaal of gedicht.

De Hollandse kunstenaar Herman Brood werd geboren op 5 november 1946 en was in alles een rasartiest. In zijn muziek, in zijn gedichten en vooral in zijn schilderijen en zeefdrukken. Uit zijn werk spreekt een enorme gedrevenheid die hij dankzij zijn perfecte beheersing van de techniek op een briljante manier wist om te zetten in vorm en kleur.

Clemens Briels, geboren in Son in 1946, is op dit moment één van de meest gevraagde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zijn kunstwerken zijn opgenomen in diverse gerenommeerde kunstcollecties. Clemens Briels is als éérste Nederlandse kunstenaar verkozen tot “Official Olympic Artist” voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City in 2002! De kunstwerken van Clemens Briels zijn tijdens deze Olympische Spelen wereldwijd geëxposeerd.

Bent u nieuwsgierig geworden breng dan de galerie op deze website een bezoekje!
 

Afbeelding bij 'Weer volop nieuw werk van Corneille, Herman Brood en Clemens Briels '

terug