Agenda


dinsdag 31 december 2019 17:00 uur

Expositie Peter Diem

Expositie Peter Diem

Kunsthandel Gennep gaat het nieuwe expositie seizoen op zondag 13 januari 2019 openen met een uitgebreide expositie van Peter Diem in de Woonkamergalerie. Tijdens deze expositie zullen er schilderijen en zeefdrukken van Peter te bewonderen zijn. De expositie is dagelijks te bezoeken tot 31 december 2019 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Als een wervelwind schildert Nederlands kunstenaar Peter Diem(1945), hij lèèft zijn kunst. Krachtige doeken, exponenten van zijn explosieve levensstijl. Zijn grote liefde ontdekt hij al vroeg. Aangekomen in de Verenigde Staten - Peter is net 20 jaar - komt hij in contact met Jason Berger, een bekende kunstenaar en ooit leerling van de grote schilder Henri Matisse. Berger is onmiddellijk vol vuur als hij de eerste werken van de jonge kunstenaar ziet.

Na twintig jaar buitenland keert Peter Diem terug naar Nederland. Amsterdam is de plek van waaruit hij nu de wereld overtrekt op jacht naar kleuren en emoties. Alsof hij een gevecht tegen de tijd - Diem wil eeuwig leven -, vertaalt hij bij terugkomst zijn gevoel expressief in verf.

Wij heten u allen van harte welkom in onze Woonkamergalerie!zondag 31 mei 2020 17:00 uur

Expositie Martien Nuijen

Expositie Martien Nuijen

Op zondag 29 september 2019 gaat de expositie van Martien Nuijen uit Milsbeek van start in de Woonkamergalerie. Deze expositie is dagelijks te bezoeken van 13.00 uur tot 17.00 uur tot 31 mei 2020.

Geboren op zondag 13 november 1955 in ‘t heuvelachtig dorpje Berg en Dal in ’n bosrijke omgeving op het hoogste punt omgeving Nijmegen. Als kind altijd creatief bezig met tekenen en knutselen. Na een periode van ruim 42 jaar een eigen zaak te bestieren sinds najaar 2017 heel actief verder gegaan met mijn passie schilderen. Ik ben autodidact, zonder enige opleiding of cursus. Men zegt dat ik 'n optimistisch mens ben en dat ik positief in het leven sta. Waarschijnlijk is dát de reden dat ik van kleur hou, mijn werken zijn vaak vrolijke onderwerpen in welke vorm dan ook, heel veelzijdig, maar ik kan natuurlijk ook stil staan bij serieuze zaken, mijn schilderijen vertalen mijn gedachten en humeur. In ’n korte periode grote exposities gedaan, met succes. Veel belangstelling, geweldige reacties, dat doet ’n mens goed. Het geef je zo’n voldoening dat men kan genieten van mijn werken en zelfs in huis willen hebben. Mijn moto “Colour your life” geef kleur aan je leven in welke vorm dan ook. Door mijn werken probeer ik dit vast te leggen op doek, met verschillende materialen gemengd met verf. Veelzijdige onderwerpen, maar toch kenmerkend door de kracht zoals de verf op het doek is aangebracht. Het gevoel dat ik met schilderen heb is moeilijk te omschrijven, smetteloos wit doek…. je begint met kleur …. droomt of is het werkelijkheid … en natuurlijk komt fantasie ook om de hoek kijken … wetend niet wat het eindresultaat is…, net ’n wereldreis zonder eindbestemming …. geweldige ervaring ……mijn passie….

Wij heten u allen van harte welkom om deze expositie te komen bezichtigen!