Agenda


zondag 26 augustus 2018 12:00 uur

Peter Diem kunstverkoop

Peter Diem kunstverkoop

Kunsthandel Gennep organiseert op 26 augustus 2018 een Peter Diem kunstverkoop! Deze dag begint om 12.00 uur en zal eindigen om 18.00 uur. Er zullen acryl op linnen en zeefdrukken worden aangeboden en dat voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Als een wervelwind schildert Nederlands kunstenaar Peter Diem(1945), hij lèèft zijn kunst. Krachtige doeken, exponenten van zijn explosieve levensstijl. Zijn grote liefde ontdekt hij al vroeg. Aangekomen in de Verenigde Staten - Peter is net 20 jaar - komt hij in contact met Jason Berger, een bekende kunstenaar en ooit leerling van de grote schilder Henri Matisse. Berger is onmiddellijk vol vuur als hij de eerste werken van de jonge kunstenaar ziet.

Na twintig jaar buitenland keert Peter Diem terug naar Nederland. Amsterdam is de plek van waaruit hij nu de wereld overtrekt op jacht naar kleuren en emoties. Alsof hij een gevecht tegen de tijd - Diem wil eeuwig leven -, vertaalt hij bij terugkomst zijn gevoel expressief in verf.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie om de kunstverkoop Peter Diem bij te wonen!maandag 31 december 2018 17:00 uur

Expositie Peter Diem

Expositie Peter Diem

Op zondag 25 februari aanstaande gaat er een uitgebreide expositie van Peter Diem van start in de Woonkamergalerie. Tijdens deze expositie zullen er schilderijen en zeefdrukken van Peter te bewonderen zijn. De expositie is dagelijks te bezoeken tot 31 december 2018 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Tevens zullen er op de zeefdrukken leuke kortingen worden gegeven!

Nederlandse kunstenaar Peter Diem (1945), schildert als een tornado, hij leeft zijn kunst. Krachtige schilderijen representatief zijn exponenten van zijn turbulente levensstijl. Vet, intrepid kleuren, dikke sappige verf, en gedurfde sensuele lijnen zijn het kenmerk van zijn schilderijen. Ze weerspiegelen zijn levenslust, zijn gevoel voor humor, en zijn verschillende inividuality. In zijn vroege twintiger Peter Diem naar de Verenigde Staten. Hij bracht zijn dagen door het maken van een leven als een lithograaf, maar zijn ziel werd verzadigd met de verf werkte hij samen met in zijn studio 's nachts. Peter is gefascineerd door de COBRA-groep (een school van de kunst die uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam), die waren razend experimentative. Door deze inspiratie, kleur wordt zijn belangrijkste middel van meningsuiting.

Wij heten u allen van harte welkom in onze Woonkamergalerie!