Agenda


zondag 30 mei 2021 17:00 uur

Expositie Martien Nuijen

Expositie Martien Nuijen

De expositie is wegens succes verlengd tot en met zondag 30 mei 2021.

Geboren op zondag 13 november 1955 in ‘t heuvelachtig dorpje Berg en Dal in ’n bosrijke omgeving op het hoogste punt omgeving Nijmegen. Als kind altijd creatief bezig met tekenen en knutselen. Na een periode van ruim 42 jaar een eigen zaak te bestieren sinds najaar 2017 heel actief verder gegaan met mijn passie schilderen. Ik ben autodidact, zonder enige opleiding of cursus. Men zegt dat ik 'n optimistisch mens ben en dat ik positief in het leven sta. Waarschijnlijk is dát de reden dat ik van kleur hou, mijn werken zijn vaak vrolijke onderwerpen in welke vorm dan ook, heel veelzijdig, maar ik kan natuurlijk ook stil staan bij serieuze zaken, mijn schilderijen vertalen mijn gedachten en humeur. In ’n korte periode grote exposities gedaan, met succes. Veel belangstelling, geweldige reacties, dat doet ’n mens goed. Het geef je zo’n voldoening dat men kan genieten van mijn werken en zelfs in huis willen hebben. Mijn moto “Colour your life” geef kleur aan je leven in welke vorm dan ook. Door mijn werken probeer ik dit vast te leggen op doek, met verschillende materialen gemengd met verf. Veelzijdige onderwerpen, maar toch kenmerkend door de kracht zoals de verf op het doek is aangebracht. Het gevoel dat ik met schilderen heb is moeilijk te omschrijven, smetteloos wit doek…. je begint met kleur …. droomt of is het werkelijkheid … en natuurlijk komt fantasie ook om de hoek kijken … wetend niet wat het eindresultaat is…, net ’n wereldreis zonder eindbestemming …. geweldige ervaring ……mijn passie….

Wij heten u allen van harte welkom om deze expositie te komen bezichtigen!donderdag 23 december 2021 17:00 uur

Expositie Peter Diem

Expositie Peter Diem

Op maandag 3 januari aanstaande gaat er een uitgebreide expositie van Peter Diem van start in de Woonkamergalerie. De expositie is dagelijks te bezoeken tot 23 december 2021 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Nederlandse kunstenaar Peter Diem (1945), schildert als een tornado, hij leeft zijn kunst. Krachtige schilderijen representatief zijn exponenten van zijn turbulente levensstijl. Vet, intrepid kleuren, dikke sappige verf, en gedurfde sensuele lijnen zijn het kenmerk van zijn schilderijen. Ze weerspiegelen zijn levenslust, zijn gevoel voor humor, en zijn verschillende inividuality. In zijn vroege twintiger Peter Diem naar de Verenigde Staten. Hij bracht zijn dagen door het maken van een leven als een lithograaf, maar zijn ziel werd verzadigd met de verf werkte hij samen met in zijn studio 's nachts. Peter is gefascineerd door de COBRA-groep (een school van de kunst die uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam), die waren razend experimentative. Door deze inspiratie, kleur wordt zijn belangrijkste middel van meningsuiting.

Wij heten u allen van harte welkom in onze Woonkamergalerie!