Sylvia Reijbroek


Ik stel me voor als kunstenares Sylvia Reijbroek geboren in 1965. Springveer in Galerie, Kunst Vol Leven te Baarle Hertog. Een poetische ziel die als jeugdige autodidact de wereld zwart wit schetste. Na diverse omzwervingen oa Italie, ankerde zij haar thuisbasis in de Belgische Nederlandse grensstreek. Ze stichtte daar haar gezin en resulterend in 4 mooie kinderen.

Na de nodige ups en downs nam zij het heft in handen en opende aanvankelijk een klein atelier waar haar werken steeds meer de voor haar typerende kenmerken kregen: het zwart wit maakte plaats voor kleur, magie en mysterie. Naarmate die kenmerken open bloeiden, bleek hiervoor een publiek te bestaan waardoor zelfvertrouwen en ambitie groeiden.

Zo ontstond het idee haar eigen galerie te openen waar je een mix vindt van haar eigen oeuvre en complementerende artiesten.

Er zweeft een melancholie, de kleurrijke werken ademen een warme melodie en langzaam verglijdt er zoiets banaals als tijd. Ongemerkt wordt je binnengezogen, vind het mooi ,,,,of niet, maar het laat je alleszinds nooit onbewogen. Sylvia's kunst slaagt er wonderwel in een balans te vinden tussen oerkracht en vrouwelijkheid. Het is anders en uniek wars van aangeleerde penseelstreken en zal je onderbewustzijn zachtjes aanspreken, voortdurend slingerend tussen ontdekking en herkenning.