Marina Kulik


Mijn naam is Marina Kulik, ik heb de academie voor beeldende kunsten ‘Artibus’ afgerond, diploma Monumentale Vormgeving. Daarna heb ik -om te kunnen eten- meer gestudeerd en een hoop banen gehad, maar sinds 2000 ben ik full time kunstenaar en leef ik van de kunst. Ik geef les (modeltekenen en schilderen) en verder probeer ik creativiteit en het artiestenleven te combineren met intelligentie en wetenschap.

Als schilder zoek ik originaliteit en vakmanschap en maak ik gebruik van toeval. De eerste twee zijn terug te vinden in mijn onderwerpen: abstracties, gebaseerd op de natuur, gezien vanuit een microscopisch perspectief of juist vanuit de ruimte en moderne, elegante portretten. Het toeval komt terug in mijn materiaalgebruik: onbeheersbaar vloeiende aquarelverf op grof handgemaakt papier.

“Ik ben gegrepen door het mysterie van het leven. Het is de inspiratie voor alles wat ik maak. Mijn werk laat een interpretatie zien van dat poëtische onbekende. In mijn creatieve zoektochten ‘zoom ik in’, ‘zoom ik uit’ of blijf ik binnen de ware dimensie. Transparantie en het element van toeval in aquarel helpen me dat te bereiken: ik heb geen totale controle over mijn schilderijen, ik houd van de rol van intermediair of antenne, tussen de inspiratie en het kunstwerk…”

Al heb ik nog een lange weg te gaan, ik heb iets te melden -en altijd vanuit een positieve houding. Ik ben ambitieus, werk hard en maak mijn werk en mijn boodschap voor mezelf en een zo groot mogelijk publiek, liefst wereldwijd.