Simone Drenth


Schilderen, keramiek, beeldhouwen….als ik hiermee bezig ben vergeet ik de wereld om me heen…kan ik even helemaal alleen en leeg zijn. En tegelijkertijd ontroerd en geraakt worden door de vormen en kleuren die ontstaan.

Het is meestal een heel proces: doen, kijken, veranderen, toevoegen, afhalen…., moeiteloos, worsteling….

Totdat ik voel…dit is het

In september 2000 ben ik gestart met de opleiding beeldende creatieve therapie bij de HAN in Nijmegen. Deze therapie wordt ingezet als onderdeel van de behandeling van mensen met psychische problemen. De beeldend therapeut combineert het werken met beeldende middelen (b.v. klei, verf, hout) met praten. Door deze opleiding ben ik naast het tekenen begonnen met schilderen en keramiek, en dit is (nu nog steeds) uitgelopen in een passie.

De ontstane passie probeer ik, ook in mijn huidige beroep te delen met andere mensen. Sinds april 2003 werk ik als beeldend creatief therapeut in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

In september 2005 ben ik begonnen met beeldhouwen (brons, hout, steen) bij atelier ZeppGerritsen (o.l.v. Frans Gerritsen). Even wennen, maar geweldig! Het grappige is dat ik mijn schilderijen terug begin te zien in mijn stenen beelden.

Dit alles heeft geleid tot mijn andere baan, van februari 2008 tot juli 2012 heb ik samengewerkt met Frans Gerritsen. Bij zijn atelier heb ik teken, schilder en boetseerles gegeven.

Vanaf september 2012 werk ik voor mijzelf.

Atelier 17 is een mooie, gezellige ruimte waar ik zelf schilder (ook in opdracht), maar waar ook verschillende groepen mensen bij elkaar komen om te tekenen en schilderen.