Raymond van den Berg


Raymond van den Berg (Ray Berg) Amsterdam 1949.

Pakkende voorstellingen maken van mijn beleving van de omgeving is mijn drang tot schilderen. Luchtig of serieus, maar altijd met een dosis humor en relativering. De belangrijkste menselijke eigenschappen, naar mijn idee. Met voor iedere voorstelling zijn eigen sfeer, versterkt door gebruik te maken van wisselende tekentechniek en kleurgebruik. Altijd met veel aandacht voor compositie en kleur. Met tekenkunst en techniek die geïnspireerd is op de oude Japanse kunst.

Amsterdam speelt een grote rol in veel van mijn schilderijen. Ik probeer de sferen van mijn Stad te vatten in een paar lijnen en kleuren, of juist met een veelheid aan luidruchtige elementen. Ieder schilderij moet als een muziekstuk zijn vind ik. Met Sfeer, emotie, een verhaal. En aangenaam en samenhangend. Een muziekstuk voor de ogen.