Almie Willems


Vanuit de behoefte 'scheppend' bezig te zijn, is Almie al jarenlang actief op het gebied van creativiteit. Zo beoefende zij het modevak, en behaalde daarin alle voorhanden zijnde diploma's van het Instituut Cuppens Geurts te Tilburg. Na een aantal jaren les te hebben gegeven, veranderde zij haar koers en leerde zij allerlei verschillende technieken op creatief gebied. Dit varieerde van aquarelleren tot boetseren. Uiteindelijk stapte zij over op schilderen. Daarmee is een van haar dromen waarheid geworden: het kunnen uitdrukken van haar inspiratie op doek. Deze inspiratie haalt zij overal vandaan: haar gezin, beelden en ingevingen, gevoelens, belevenissen, haar andere hobby's, kortom uit het leven om haar heen. De ene keer vertaalt zij dit in een abstractie, de andere keer in een impressie. Zij vindt het een uitdaging steeds nieuwe wegen te ontdekken om creativiteit een vorm te kunnen geven. Het stroomlijnen van al deze werken gebeurt door steeds voor terugkerende thema's te kiezen.

Almie's favoriete materiaal is olieverf. Het gebruik daarvan dwingt tot tijd en afstand nemen, waardoor een schilderij kan groeien en volwassen kan worden. Acrylverf biedt haar daarnaast vele mogelijkheden voor modernere werken.

Almie werkt veelal vanuit haar eigen atelier in Panningen, maar ook op 'locatie'. Zij werkt op eigen initiatief en ook wel in opdracht. Ook geeft zij teambuilding workshops schilderen, om mensen nader tot elkaar te brengen en aangenaam samen met elkaar bezig te zijn.

Sinds 2003 volgt Almie wekelijks schilderlessen bij kunstenaar Mat van der Heijden uit Panningen. Daarnaast een aantal keren per jaar workshops bij kunstenaar Mien Huijskens in Swalmen. Verder neemt zij jaarlijks deel aan een of meerdere workshops van kunstenaar René de Vries uit Helmond. Van deze kunstenaars leert zij diverse technieken en stijlen. Deze vormen de basis voor haar eigen werk.

Haar schepping resulteert in een uiteenlopend geheel van werken. Elk schilderij vertelt zijn eigen verhaal. De Kunst van de Kijker is dit verhaal op zijn of haar eigen manier te ontdekken.