Pim Stallmann


Ik ben geboren in Amsterdam in 1947. Vanaf 2001 worden mijn schilderijen beheerst door een nieuw thema, Nineke en ik raken in de ban van de Argentijnse Tango. Na tangolessen in De Wijk, Assen en Groningen, dansen wij tijdens vakanties in België, Frankrijk, Italië, China, Turkije, Rusland en natuurlijk Buenos Aires. Sinds 2005 ben ik voltijds werkzaam als beeldend kunstenaar.

Vanaf 2006 volg ik cursussen in Deventer bij Atelier Droom en Daad voor het leren schilderen van marmerimitaties en bij Studio Anna Arcese in Leiden voor het leren maken van grisailles. In de schilderijen worden deze marmerimitatie- en grisailletechnieken gebruikt, als achtergrond voor de tangodansers. In 2010 gebruik ik houtimitaties in Art Deco-stijl als decor voor de dansers. Recente schilderijen tonen dansparen voor een achtergrond van Oudhollandse tegelpatronen.

Mijn tangoschilderijen werden tentoongesteld op diverse plaatsen in Nederland en België en verder in Frankrijk, Italië, Engeland, Zweden, Tjechië en Japan.