Kunstnieuws december 2020

Geplaatst op 09-12-2020 14:47 uur

Ook deze maand heeft Kunsthandel Gennep weer nieuw werk in de galerie opgenomen en wel van Wilma van der Lee en van Hanni Braspenning!

Wilma van der Lee, geboren in Vlissingen (1947).
Alles ontstaat vanuit een idee! Als kunstenaar moet je de tijd nemen om te ontdekken en een visie toepassen, dat zijn mijn gereedschappen. Ik werk vanuit mijn geheugen en ben op zoek naar: originaliteit, spontaniteit, eigenheid en expressie. Kleuren gebruik ik om te emotioneren. Schilderen is voor mij een proces wat zich in mijn hoofd afspeelt en waarbij de gebruikte materialen van wezenlijk belang zijn. Ik werk o.a. met bister, acryl, olieverf, pastel, aquarel en experimenteel etsen en maak bronzen beelden. Mijn gedichten, etsen en beelden vormen zich naargelang het beeld zich vormt.

Bij kunstenaar Hanni Braspenning uit Nijmegen is haar inspiratiebron: ZOEKEN EN ONTDEKKEN
De droom die 's nachts ergens uit het diepe onbewuste omhoog borrelt, geeft haar zicht op de werkelijkheid, terwijl de werkelijkheid vaak aanleiding is om te dromen. De regenboog met al zijn kleuren, dient zich aan als een vrolijk palet, waar ze met plezier en vol overgave aan werkt. Al zoekende ontdekt ze in de natuur, in de mensen en in haarzelf. Tot haar verrassing ontstaat er iets, waarin haar belevingswereld van fantasie en werkelijkheid in haar werk tot uitdrukking komt. Zo gaat ze hand in hand met vorm en kleur, steeds weer op avontuur.

De werken van Wilma en Hanni kunt u bewonderen op deze website!
 

Afbeelding bij 'Kunstnieuws december 2020'

terug