Nieuw in de galerie Sylvia Reijbroek, Clary Mastenbroek en Wendy bij de Ley

Geplaatst op 21-01-2020 16:30 uur

Kunsthandel Gennep presenteert u!

Ik stel me voor als kunstenares Sylvia Reijbroek geboren in 1965. Springveer in Galerie, Kunst Vol Leven te Baarle Hertog. Een poetische ziel die als jeugdige autodidact de wereld zwart wit schetste. Na diverse omzwervingen oa Italie, ankerde zij haar thuisbasis in de Belgische Nederlandse grensstreek.

Na de nodige ups en downs nam zij het heft in handen en opende aanvankelijk een klein atelier waar haar werken steeds meer de voor haar typerende kenmerken kregen: het zwart wit maakte plaats voor kleur, magie en mysterie. Naarmate die kenmerken open bloeiden, bleek hiervoor een publiek te bestaan waardoor zelfvertrouwen en ambitie groeiden.

Clary Mastenbroek schildert haar eigen verhalen met onmiskenbaar een eigen signatuur, waarin symbolen en visioenen verweven zijn met mythologische motieven. Al sinds haar jeugd verzamelt Mastenbroek schelpen, (symbool voor geboorte en dood) en skeletten. Ze spelen vanaf het begin een belangrijke rol in haarwerk.

Wendy (1974, Amstenrade) schildert heel kleurrijk, intuïtief abstract dat steeds meer neigt naar figuratief. Haar thema's zijn meestal filosofisch van aard, over het leven, de gebeurtenissen, haar gedachten, de muziek en dingen die haar op dat moment bezighouden. Al deze elementen verpakt in felle kleuren en krachtige vormen. Vrolijkheid, verrassing en humor wilt ze overbrengen in haar schilderijen.

Het werk van Sylvia, Clary en Wendy kunt u bezichtigen op deze website!

 

Afbeelding bij 'Nieuw in de galerie Sylvia Reijbroek, Clary Mastenbroek en Wendy bij de Ley  '

terug