Kunstnieuws juni 2019

Geplaatst op 18-05-2019 14:54 uur

De maand juni is de maand van de "Klassieke Kunst" bij kunsthandel Gennep! Wij presenteren deze maand de werken van kunstenaar Jan Teunissen!

Jan Teunissen (1949) groeide op in Zeelst, onder de rook van Eindhoven. Hij woont en werkt in het eveneens in Noord-Brabant gelegen Best. Aanvankelijk volgde hij een technische opleiding en hij studeerde af als bedrijfskundig ingenieur. Voornamelijk als autodidact heeft hij zich vanaf 1983 bekwaamd in het ambacht van de realistische schilderkunst. Tot 2002 deed hij dat naast een baan in het bedrijfsleven, om zich daarna volledig op het schilderen te richten.

Het bestuderen van vele kunstwerken van de oude meesters, het te rade gaan bij collega-schilders, en vooral het blijven experimenteren met materialen en onderwerpen, brachten hem de vaardigheid om op verantwoorde en ambachtelijke wijze realistische schilderijen te maken. De werken van Jan Teunissen genieten meer en meer aandacht en waardering, zowel nationaal als internationaal.

Schilderijen van Jan Teunissen – in olieverf op paneel – komen op ambachtelijke wijze tot stand. De werken zijn waarheidsgetrouw geschilderd, veelal in een klassieke, sfeervolle ambiance. Een moderne uitstraling wordt echter niet geschuwd. De kunstschilder brengt een grote verscheidenheid aan onderwerpen: stillevens, bloemen, portretten, dieren, en meer.

Tevens hebben wij een mooie aanbieding voor u: de gehele maand juni ontvangt u 10% korting op alle kunstwerken!

Wensen wij u veel kijkplezier in de galerie op deze site!
 

Afbeelding bij 'Kunstnieuws juni 2019'

terug