Nieuwsbrief Kunsthandel Gennep december 2017

Geplaatst op 20-11-2017 14:32 uur

Beste kunstliefhebber,

Allereerst willen wij u allen hele fijne feestdagen toewensen!

Ook deze maand heeft Kunsthandel Gennep weer nieuw werk in de galerie opgenomen en wel van Carl-Henning Pedersen en van Eugène Brands!

Kopenhagen 1913 - Frederiksberg 2007

Pedersen wilde aanvankelijk schrijver worden, maar zijn eerste vrouw, de schilderes Else Alfelt, haalde hem over te gaan schilderen. Op zijn 23ste werd zijn werk voor het eerst tentoongesteld in Kopenhagen.

Hij liet zich inspireren door Pablo Picasso, Georges Braques en Marc Chagall, maar ook door Scandinavische volkskunst. In zijn werk, waarin onder meer vogels, paarden en fabeldieren figureren, gebruikte hij vaak felle, vrolijke kleuren.

De CoBrA-groep werd in 1949 opgericht door Deense, Belgische en Nederlandse kunstenaars, onder wie Karel Appel. De naam CoBrA is een samenstelling van de drie steden waar de kunstenaars vandaan kwamen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam.

Amsterdam 1913 - Amsterdam 2002

In 1946 nam hij deel aan de groepstentoonstelling ‘Jonge schilders’ in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Hij onderhield goede contacten met directeur Sandberg. Behalve schilderijen, maakt Brands ook assemblages, waarbij hij dezelfde abstractie en hetzelfde kleurenpalet toepaste. Toen hij in 1948 was toegetreden tot de Experimentele Groep in Holland, nam hij de taak op zich om de contacten met het Stedelijk Museum te behartigen. Dit leidde tot de “Internationale tentoonstelling van experimentele kunst” van november 1949. Intussen was ook de CoBrA-beweging opgericht door Constant Nieuwenhuijs, Corneille, Karel Appel, Christian Dotremont en Asger Jorn. Zodoende was deze grote groepsexpositie de eerste openbare manifestatie van CoBrA.

De werken van Pedersen en Brands kunt u bewonderen op deze website!

Met vriendelijke groet,

Kunsthandel Gennep

Roland en Linda
 

Afbeelding bij 'Nieuwsbrief Kunsthandel Gennep december 2017'

terug