Marleen Stegeman


Marleen Stegeman 11-9-1960

Innerisme: Wanneer binnen en buiten een en dezelfde zijn, als deze schoonheid wordt geweten zal ze nooit worden vergeten.

Beeldend Kunstenaar, Dichter, Beeldhouwer en Songwriter Autodidact heb Sociale Academie gedaan. Sinds ik mij kan herinneren, hield ik van tekenen en schilderen, vanaf mijn 16e jaar begon het dichten. Mijn gedichten zijn zowel in het Nederlands en Engels, de eerste zal ik nooit vergeten. Knowing the source of all light Is seeing a tree grow in a single moment.

Voor de verkoop begon, heb ik mijn werk op kwaliteit laten beoordelen door de curator van het Frans Hals Museum in Haarlem. De verkoop begon eind 80e jaren tot op heden zijn er honderden verkocht, acryl op canvas en werk op papier. Aan Bedrijven, Architecten, Advocaten etc. en natuurlijk Verzamelaars. De Nederlandse Overheid kocht werk aan voor Ambassades o.a. Berlijn, Londen en Warschau.De beelden groot, klein en schaalmodellen hiervoor gebruik ik allerlei materiaal van hout tot mergel en staal sommige zijn uitgevoerd. Ik leef een nogal teruggetrokken bestaan ben extreem gevoelig.

Mijn kunst is o.a. te zien op een online art platform. In Italië Venetie Studioartecarapostol.it/en/galleria-artisti. Ik ben onlangs vertegenwoordigd door Antonio Castellana, Italiaan art-criticus, journalist en met een artprogramma op TV in een catalogus 100 Emergend Artist om in te investeren in 2019. Begin Oktober heb ik een solo expositie in Rome Area Contesa Arte Via Margutta 90. Periode 3 Oktober - 15 Oktober 2019 Hierna zal mijn werk tot December 2020 er te zien zijn. In november wordt er een artikel over mij geplaatst in ExpoArt een kunst magazine in Italië. In december diverse keren op TV geweest in het kunst programma van Antonio Castellana Canale Italië. Italië in December 2020 is er een presentatie die verzorgd wordt door Dr Barabara Bardot van de eerste editie“ Catalogus van hedendaagse kunst De Top 200 gekozen door Antonio Castellana Italiaanse en Internationale Kunstenaars “ waarin o.a. ook mijn werk te zien is. Aansluitend is er een tentoonstelling van al het gekozen werk. Er is werk van mij te zien bij Kunsthandel Gennep ( Roland Verpoort ) Om mijn kunst naast Facebook internationaal onder de aandacht te brengen, werk ik dit jaar mee aan twee kunst uitgaves Art freaks Global 2020 (for the love of art) wordt onder andere ook verspreid aan galeries en met een Kunst Jaarboek in Spanje.

Had sommige Radio Interviews in diverse Kranten besproken. Er is een gedichtenbundel uitgebracht, tweetalig Nederlands/Engels geworteld in de aarde, geboren in het licht Born in the light, rooted in the earth.

2021: Er worden vier van mijn gedichten opgenomen in een belangrijke gedichten uitgave in Spanje/Madrid Nueva Poesia y Narrative Hispanoamericanna 2021 en degene die dit regelt Leo Zelada zorgt er ook voor dat er een bundel met 100 gedichten van mij wordt uitgeven, bij een van de beste onafhankelijke gedichten uitgevers in Spanje Lord Byron Edities. Leo Zelada is een bekende schrijver / dichter in Latijns Amerika (zie Wipidekia)